Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  

Om Norsk Schäferhund Klub

Norsk Schäferhund Klub er landets største raseklubb knyttet til Norsk Kennel Klubb.

Som raseklubb arbeider vi for å ivareta vår rases egenskaper som en av verdens mest anvendbare hunder. Det er anvendbarheten vi legger vekt på og som også gjør Schäferhunden til den populære rasen den er i dag. Vår klubbs hovedoppgave er å ivareta og utvikle rasen Schäferhund. ”Eier” av rasen og rasestandarden er Tyskland gjennom sin Schäferhundklub SV. De har i detalj definert hva en Schäferhund skal være så vel anatomisk som mentalt og denne standarden skal vi ivareta og utvikle videre i samarbeid med rasens hjemland Tyskland.

Vårt formål

Norsk Schäferhund Klub er en raseklubb og har derfor helt andre oppgaver enn en hundeklubb, det innebærer at den aktiviteten klubben vår skal bedrive er til nytte og gang for rasen.

Klubben har ikke noe ervervsmessig formål, men har som hovedoppgave å overvåke avl, oppdrett og utdannelse av Schäferhunden. Gjennom dette søker klubben å fremme Schäferhundens anvendelse som brukshund, slik at den kan brukes i samfunnets tjeneste i ettersøkninger og annet humanitært arbeide.

Det er rundt disse prinsippene vi sier at alt vårt arbeid skal sentreres. Det er vår filosofi at de grunnpilarene som kan ledes ut av disse linjene gir de beste forhold for schäferhunden, fellesskapet og det enkelte medlem.

Les mer om Schäferhunden og dens opprinelse her! 

Oppbygging av klubben

Norsk Schäferhund Klub's høyeste organ er Representatskapsmøtet. På Rep.møtet legges føringene for klubbens drift mellom Rep.møtene. Rep.møtet ledes av Hovedstyret (HS) med dets komiteer som velges av Rep.møtet. Rep.møtet består av representanter fra hver avdeling rundt i landet. På den måten kan et demokrati ivaretas.

På avdelingsnivå velges et styre ved Generalforsamling. Det velges også komiteer og komiteemedlemmer. Det kan variere hvilke komiteer avdelingen har da avdelingen er avhengig av at frivillige stiller opp til de ulike vervene.

Treningssteder for Avdeling Oslo

I sommer og vinterhalvåret foregår det organiserte treningen på Bredtvet på Kalbakken. Parkering langs Bredtvetveien.

Vi har trening tirsdag og torsdag fra kl 18.00 til 20.30, alt ettersom hvordan været er. Her kjører vi fellesøvelser og enkeltøvelser for de som ønsker det.

Når snøen har gått bruker vi også hytta vår i Nittedal. Her er det skogsarbeid med hunden som står i fokus. Vi trener også lydighet. Vi prøver også å holde kiosken åpen.

Adresse til hytta: Ryggevannsveien 94, 1480 Slattum. (Veien er låst med bom) Mulig å parkere ved Nittedal Kirke.

Les mer om våre treningssteder her!

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn