Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  

Karaktertest (K-test)

Test av hund


Formålet med karaktertesten er å se om hunden er i besittelse av de nødvendige adferdstrekk for å kunne fungere i de daglige påvirkninger hunden blir utsatt for. Dette er en mentaltest som gir en pekepinn på hundens evne til å reagere og avreagere på ulike situasjoner (momenter) som oppstår i testløypen, og bedømmes med bestått/ ikke bestått. En karaktertest er en spennende måte å se hvordan sin egen hund reagerer på nye situasjoner, men den er også et nyttig verktøy for videre avlsarbeid på rasen.

Gjennomføring av prøven:

De påkjenningene hunden utsettes for under en k-test skal ikke være større enn det hunden normalt møter i samfunnet.

Hunder som er registrert i NKK eller i et register anerkjent av NKK har rett til å kunne delta. Hunden må ha fylt 10 måneder for å kunne delta. Kravet er at hunden skal tåle slike påkjenninger på en tilfredsstillende måte. Hunden skal gjennom testen føres i en minst 1,5 meter lang, løst hengende line.

Prøven består av 5 momenter:

  • Tilgjengelighetsprøven
  • Passiv figurant
  • Nervekonstitusjonsprøven
  • Visuell påvirkning
  • Skuddprøve

Mer informasjon om Karakter test finnes under ”regler” på  Norsk Kennelklubb sinde hjemmesider eller via følgende link: Regelverk for K-test.

 Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn