Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

  

Mentalbeskrivelse hund (MH)

Test av hund


Formålet med mentalbeskrivelsen er å beskrive hundens mentalitet innenfor regelverkets momenter, slik at man oppnår et best mulig beslutningsgrunnlag med tanke på avl og oppdrett. For å delta på MH må hunden være minimum 10 mnd. og maksimum 3 år.

MH-testbanen er en løype hvor det er plassert ut gjenstander og/eller figuranter i henhold til momentbeskrivelse. Momenter er de påvirkninger som er ment å skulle løse ut handling hos hunden i testbanen. Hvert moment omfatter tre sekvenser: Oppmerksomhet, gjennomføring og avslutning. En mentalbeskrivelse består av følgende momenter: Kontakt, lek, jakt, aktivitetsnivå, avstandslek, overraskelse, lydfølsomhet, spøkelser, lek igjen og skuddprøve. 

Det er ingen premiering i MH. Hundens reaksjoner under prøven beskrives etter fastsatt tabell for verdisetting av anlegg/atferd/egenskaper. Skuddprøven bedømmes etter fastsatte verdier. Hund som får resultatet ”ikke bestått” tre ganger, kan aldri mer starte på MH. Fullstendig informasjon om Mentalbeskrivelse hund finnes under ”regler” på www.nkk.no eller via følgende link: regelverk for mentalbeskrivelse hund.

 



Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn